Friday, May 2, 2008

Missat championat :-( igen...

Idag har Nova och jag gått ett viltspårprov för första gången på nästan två år och första gången sedan championat reglerna gjordes om. Med två öppenklass ettor på rörligt prov så hade vi championat chans idag när det var ett ordinarieprov. En av ökl ettorna ska from 070101 vara tagen på ett ordinarie prov. Men någon viltspårschampion fick jag inte idag, en nolla lyckades vi få :-( Nova var inte ett dugg intresserad av blodspåret hon hade viltkänning mest hela tiden, förklaringen fick vi när vi kom tillbaka till samlingsplatsen, före oss kom ett rådjur och troligen hade vi haft det framför oss hela tiden.

Vi har bara gått två spår i år så ngn träning att tala om har hon inte fått. På båda spåren har hon varit alldeles för ivrig och fått flera tapp så att jag varit tvungen att ta tillbaka henne till spåret. Nåja det är bara att sätta igång och träna och testa igen, när man nu lyckas komma med på ett ordinarieprov igen... de växer ju inte på träd sas.

När jag kom hem kom pumin Brassi hit och fick genomgå en helrenovering av pälsen, badning och nedrakning. Himla trevlig hund men, vilken konstig kroppsform rund och tung i jämförelse med bedlingtonerna:-)

Igår var Börje här av samma anledning som Brassi men på honom räckte det att klippa ner ganska rejält så att tovorna försvann:-/ hoppas att pälsen hinner växa ut ordentligt till världsutställningen.

Bilder kommer

No comments: