Monday, May 5, 2008

Kampen mot popplarna

Årets kamp mot popplarna på vår tomt har börjat. För andra året i rad har de flesta hängna ramlat av träden utan att slå ut = vi slipper kilovis med vitt ludd överallt. Häromdagen gick jag omkring och mös av alla nedfallna hängen men det skulle jag inte gjort, popplarna slog snabbt tillbaka med nästa vapen. Igår började höljena som sitter runt bladknopparna att rasa i mängder, klibbiga cenimeter långa höljen som fastnar i hundarnas pälsar:-(

Alla hundarnas ben blir fulla av dessa små vidriga saker som dessutom luktar ganska starkt. Nova tycker det är obehgligt med dem i pälsen så hon plockat bort dem själv. Stig och Molly låter dem vara och hälften rasar när de torkar resten får jag kamma bort. Och Icky... med sin benpäls blir helt kladdig och grön av dessa höljen som sitte rpå hela tasarna på honom och en och annan i manen, svansen och på resten av kroppen. From nu har Icky trädgårdsförbud, nu och några dagar framöver får han nöja sig med promenader och att vara ute på framsidan istället.

Suck, hur ska han bli fri från detta tills den 17 maj då vi ska ställa ut igen. Kolla in det gröna det är klibbigt som lim, får man det på fingrarna så duger inte ens diskmedel till att få bort detNo comments: