Tuesday, November 25, 2008

Äventyr

Vilket äventyr att komma till Norrtälje, när jag såg hur det såg ut idag dryga dygnet efter att det snöat som värst. Stockholmsvägen (genomfartsägen) var plogad men resten, suck vilken katastrof. Inga gångar för fotgängarna att ta sig ut till övergångsställena utan de fick endera plumsa i en meter höga drivor eller gå ut i ägen där det fanns ett hål... livsfarligt. Vägen från korsningen "mitt i stan" och upp mot brandstaionen, ett affärscentrum mm var oplogad seanste dygnet iaf. Så all blötsnö ar nerkörd och tillplattad vilket resulterade i en guppig och gropig äg, farthinder är inget mot detta. Totalt jäkla galet, livsfarligt man fick smyga fram med bilden så att man inte skulle slå igenom.

E18 ut mot Kappelskär var plogad men inte idag, det har snöat mest hela dagen igad också även om det inte kommit mer än några cm totalt. När jagh sängde in på vägen mot Räfsnäs och Gräddö kom i helt plötsligt på en nyplogad väg skönt.

Snö kommer det varje år ändock blir det sånt här kaos, inne i Norrtälje var det kö in till stan och kö ut ur stan. Det är rena rama turen att det inte hänt ngt. Uppäxt i Härjedalen och boendes i Östersund och Umeå i tills för 8 år sedan så vet jag att man kan röja snö på ett bra och effektivt sätt.

En sak som jag undrar öer är varför det inte finns skoåpor på traktorerna innen i stan så att de kan lyfta bort snön och göra högar och sedan kör abort dem. Nej istället har de fleta schaktblad och knuffar ihop snän bara så att P-plaster mister hälften av parkeringarna och vägarna blir en smal remsa mitt i som är plogad.

Nåja slutklagat för idag, dags att ta sista kissturen med osen och sedan sova. Ska försöka hinna lägga mig innan strömmen försvinner, känns som stor risk just nu lamporna blinkar oroväckande.

No comments: