Wednesday, September 10, 2008

Personligheter


Valparnas personligheter utvecklas mer och mer. Mr Terrie som varit en liten doldis eller `fegis´ som jag kallat honom har börjat ta för sig ordentligt. Terrie och Gosekissen är ganska lika varandra, de är aktiva men hänger inte riktigt med Candy som är en riktig buse. Jag trodde först att Terrie och Gosekissen var lite fega men det har visat sig att det är Candy som roffar åt sig, hon har förstått att det är en fördel av att ligga först och hålla sig framme. Så det är tur att det är en buse och två "normala" valpar.
*

Candy är en hejjare på att hoppa, hon tar sats och hoppar från ner från allt hon kommer upp på. Höga korgen, leklsakslådan mm, trapporna ute skulle hon aldrig komma på tanken att använda trappstegen för att ta sig ner med, utan hon hoppar över dem istället, högt och långt. Med tanke på hennes fart och fläng så kan hon nog vara ett bra agilityämne om man tar till vara på hennes hoppglädje.
*

Gosekissen, som fortfarande inte fått något annat namn... är som sagt lite lugnare än Candy och mer lätthanterlig. Klippa klor och borsta är inga problem medan Candy ojjar sig ordentligt för att få klorna klippta. Gosekissen gör då själ för början av sitt namn, gosigare hund få rman leta efter njae ok då Terrie är nog snäppet värre. Terrie kan ligga på rygg i famnen hur länge som helst och bara njuta av att bli ompysslad, de andra kan busa runtomkring men han bryr sig inte. Så länge han får ligga i famnen så myser han bara, men så fort man späpper ner honom är det fullt ös även där.
*

Alla tre är riktigt duktiga på att göra ifrån sig utomhus, bara någon hinner ut med dem förståss. Jag kan lova att det är mycket spring ut och in här hemma nu.
*

Nova fortsätter kväll efter kväll att göra upplägg åt dem, jag har försökt tala henne till rätta genom att berätta att de äter så bra själv nu så detta är onödigt. Men det bryr hon sig inte om utan på kvällen ska hon in till valparna, är de ute och bland oss andra väntar hon ut mig tills jag släppt in dem i valprummet för natten. Så fort de är installerade där så går och hon in och lämnar sin en gång uppätna middag där och valparna glufsar i sig det med god aptit, vää. Nåja, Nova är en god mor så vad gör man. Hon tycker det är lite jobbigt nu när valparna får springa som de vill här hemma både inne och ute för hon håller fortfarande på och tvättar dem i rumpan och ögonen såklart, så hon får jaga runt dem ganska mycket.
*

Nästa vecka ska jag åka och hälsa på Vilja, ska bli så kul att få se henne igen. Igår vägde hon 490 g, hon växer och frodas den lilla. Jag är lite avundsjuk på Lena som får se henne växa upp, men glädjen att hon lever övervinner att jag missar hennes första månader.
*

Dagens ros är en vackert röd lilja (eftersom jag inte har någon ros) och den är till Lena som tack för att hon tar hand om Vilja

No comments: