Wednesday, November 21, 2007

Valpkurs

Idag hade Stig jätte kul på valpkursen, han hittade en ny kompis. Storpudelvalpen Benji var med för första gången och de pratade tydligen samma språk, det klickade på en gång. Stig har väl lärt sig pudelska av Icky.

Själva kursen då, hm... Stig tror at man ska dammsuga hela planen med nosen, det är nästa tji att få upp skallen på honom. Godis i näven hela tiden och inte vilket godis som helst heller, blodpudding och korv ska det vara då kan han väl kosta på sig att ge mig lite uppmärksamhet en stund.

Han kan sitt, ligg (halvdant), stanna kvar och inkallaningen fungerar klockrent på klubben men inte alls hemma. Jo i skogen funkar det bra, men inte här hemma kommer han lös på framsidan gäckar han mig ett bra tag innan han kommer på att han ska komma. Jag tror inte han gör det med vilja att inte komma utan han har inte tid att lyssna helt enkelt, han måste ju lukta. Stig är lite som Ferdinand han sitter gärna under sin korkek dagarna i ända. Stig är den absolut snällaste ocoh mildaste hund jag haft, men... Han är lite som i sin egen värld, när de andra hundarna vill komma in då stannar han gärna kvar ute. Dåligt väder bekommer inte den här herrn han gillar att vara ute även om det är regningt, kallt och blåsigt. Molly och Icky är ute en liten stund och Nova får man tvinga ut de morgnar det regnar. Men Stig han är ute, han sitter på altanen och filosoferar, tittar på fåglarna och sånt eller är ute och strosar, tittar och luktar. Han håller ofta till runt friggan och kaninerna, kaninerna bryr han sig inte om nåt speciell. Stig har en kullbror som används som en working beldington, han måste ha fått allt Stig inte fick (puh, tack och lov).

Stig är kort och gott en lättsam och trevlig hund och oerhört mjuk och go.

No comments: