Tuesday, July 12, 2011

Queen Cobra's White Dahlia


Vårt Silver-hjärta
.
Igår var det grustagsträning på schemat igen, med Dessi och Molly som draghjälp gick det galant. Lovar att detta är en bra träning för mattes flås också :-)
.
Nästa gång vi ska dit ska hon filmas och sedan ska hon utvärderas av sjukgymansten. Håll tumamrna att vi är på väg åt rätt håll nu.
.
Borde faktiskt finnas en stödförening för ägare till hundar med såna här skador, man behöver tips och råd och framförallt stöttning av andra när det står stilla. Silver fick en fraktur men det finns massor med hundar där ute som gått/går igenom samma procedur som Silver pga av en sjukdom. Kan tillägga att det som opereades bort från Silvers höft skickades på analys map på just denna sjukdom, LCP (Legg-Calve-Perthes). Tack och lov var det inte LCP hon hade utan en ren och skär fraktur, gissa om tankarna hann vandra dessa veckor som jag inväntade svaret. När veterinären till slut ringde och sa att det "bara" var en färsk fraktur så kan jag lova att tårarna rann.
.
Operationen och rehabiliteringen som Silver får och fått är precis den samma som sker vid LCP, skillanden är att Silver fick vård inom ett par timmar en hund med LCP kan gå och ha ont i månader innan den får rätt vård eller tom får vård. Fatta vilket lidande dessa hundar genomgår innan de blir opererade och vilket elände både hund och ägare får efteråt. Denna rehabilitering är inget att ta med en klackspark, det krävs otroligt mkt av både hund och ägare. Det tar tid och tär på nerverna när man inte ser ngt resultat trots att man gör så gott man kan. Detta är inget jag önskar någon annan varken hund eller ägare.
.

No comments: