Sunday, September 2, 2012

Utställning Högbo Bruk

I fredagsmorse åkte jag och Dessi till Högbo Bruk på utställning. Regn i varierande styrka hela vägen dit, väl framme var det uppehåll. Vi beslöt oss snabbt för att inte ta sätta upp vårt tält, utan Troy borstades upp i bilen och sedan packade vi vagnen med allt utom tältet. Vaccinationskontroll och insläpp gick relativt snabbt inte så lång kö. Väl vid ringen hade vi hyfsat gott om tid att putsa och totta upp Troy. Troy skulle in som nr 5 ringen, Exellent med CK och BH 3 blev det så det var snabbt avklarat.

Nu hade det börja duggregna och regnet fortsatte hela dan. Vi packade ihop våra prylar och letade reda på Team Manzama, de stod vid vältrafikerade ringar så här var lervälling ovanpå gräsmattan. Trimmade klart en griffon, visade honom och borstade upp lite andra  hundar. Plaskade mellan tältet och de olika ringarna barfota i sandaler, innan man gick in i tältet kunde man skölja fötterna i en "ren" vattenpöl som fanns utanför vårt tält. Kläder, bur, väskor, hundar allt var lerigt. Hundarna bars till ringarna släpptes ner inne i ringen och gick två meter sedan hade de bruna "lerstövlar". 

Vid halvfyra tiden gav vi upp och packade ihop våra saker och gick upp till försäljningmontrarna. Dessi hittade två bäddar till sin Silver och jag köpte en bädd, tuggben och lite annat smått gott till hundarna.

Det var riktigt skönt att komma till bilen, byta kläder och sätta sig i en varm bil. Även om det var varmt hela dan så blev man lite frusen på eftermiddagen. Tycker synd om dem som ska ställa alla tre dagarna i denna lervälling. Nu är det söndag och idag är det iaf uppehåll men fortfarande mulet, gårdagen bjöd på regn. Så jag hoppas alla tappra hundar och ägare som uthärdat hela helgen får komma hem och in i värmen snabbt nu.  
.


Kameran låg kvar i den leriga ryggsäcken hela dan, så jag bjuder på hemmabild på rödtoppen i stället.

No comments: