Sunday, January 2, 2011

Bokslut 2010

Nu är det dags att summera året som gått

Året började med att Molly fick en kull på kennel Secret Style's, en tik och en hanvalp. Kenja och Colin har redan börjat sina karriärer i ringarna med både BIR- och BIM-valp som resultat, Kenja har även lyckats knipa till sig en BIS-valp på en terrierklubb utställning. Ska bli spännande att följa dessa valpar.

I april föddes vår tredje pudelkull, mor som till de övriga pudelkullarna är Janice Tickatee Spoken For och pappa är Troy FIN UCH RU CH Excell Exclamation. Det blev en tik valp och en hanvalp, tikvalpen "Sofie" Delta Blue Seven Nation Army har vi sparat på foder. Fodervärd är världens bästa Sandra. Hanvalpen "Nalle" Delta Blue Little Acorns har flyttat till Lisbeth och Bruno, han kunde inte fått ett bättre hem.

Mera valpar har mina pojkar bidragit till. Troy har fått en kull med en enda hanvalp hos kennel Feeroin och en kull med tre valpar hos Lena på kennel Notify. Stig har blivit pappa till två sandfärgade valpar på kennel Isotop's där de sparat tikvalpen Isotop's Eclipse, ska bli kul att få se henne i ringarna såsmåningom. Sist men inte minst blev världen bästa Icky pappa till inte mindre än sex valpar på kennel Queen Cobra's.

I april följde Stig med Jennie och co till Estland på utställning. Både Stig och Snövit tog sina Estniska CERT och kan nu titulera sig som Estnisk utställningschampion.

Dobby Delta Blue Bearded Bandit blev BIR och BIG-R i Gällivare den 18 juli.

Stig fick sitt Svenska CERT i Tvååker och blev därmed Svensk utställningschampion.

Stig och Snövit har varit ute i skogen och provat på viltspår, båda två klarade anlagsprovet galant. Stig fick fina lovord av domaren gällande sin spårnoggrannhet och kommenaren att han var en av de tre-fyra bästa hundar han haft under året på anlagsprov *stolt matte*. På höstkanten gick vi dåligt tränade två öppen klass prov med resultaten ett 2:a pris och ett 1:a pris. Så fort våren kommer ska vi ut och träna igen, detta var ngt som Stig gillade jätte mkt. Jennie och Snövit var ihärdigare än vad jag ch Stig var och lyckades skrapa ihop 3 st 1:a pris och ett Championat.

I början på december utökades vår hundfamilj (helt oplanerat) med tikvalpen Queen Cobra's White Dahlia "Silver". Liten Silver är valp till Icky.

I september var vi till Eckerö, Molly och Stig ställdes där med resulaten BH-2 och BT-2, reserv CERT och reserv CACIB, nära skjuter dock igen hare...

Utställningsåret avslutades med Stora Stockholm, där Molly och Snövit ställdes. Snövit blev 3:a  i Championklassen med Ck men oplacerad i bästa tikklass och Molly blev BT-2 med R-CACIB.CERT Sverige; 1
CERT Estland; 2
C.A.C.I.B Sverige; 2

Viltspår:Anlagsprov GK; 2
Öppenklass 1:a pris; 4
Öppenklass 2:a pris; 1
Öppenklass 3:a pris; 1

Championat;
SEUCH DKUCH EECH SEVCH Delta Blue Torretial Outpore Blues
DKUCH EECH SEUCH Bisbee Boarding Delta Blue

Under 2010 har det varit sparsamt med utställningar för vår del men det hoppas jag att vi kan ta igen under 2011.

No comments: