Monday, February 22, 2010

Vinter måndag morgon -23

Den här vinter kan vi i iaf inte klaga på att vi saknat snö. Hela fredag och lördagen snöade det rejält, -15 grader och en rejäl vind, snacka om att det drivit snö. Igår morse var Anders ute och skottade fram till infartsvägen och runt våra bilar (OBS min bil är totalt nersnöad och Anders har knappt en snöflinga på sig, jag kräver att vi byter p-plats! Där hans bil står blåser det så inget blir liggandes på bilen). Sedan fångade han grannen i flykten som körde in med sin raktor och snösluna och skottade vår väg, tack och lov, puh annars hade vi stått där än med våra skyflar.

Vägen till Keso och Robert kund eman inte ens anan att den funnits så det var bara att bryta ny väg till dem. Deras bur står 1,5 m från friggan och har en pressing från taket till friggan så kaninerna är väldigt skyddade för väder och vind där de bor. Varken Keso eller Robert verkar tagna av den långa perioden av kyla, ordentligt med vatten och grovfoder så verkar de må gott iaf. Vattenfrågan är ju den springande punkten den här årstiden, skålarna är alltid frusna :-( Så det gäller att byta i skålarna och nä rde fått vatten får man vänta tills de druckit sig otörstiga innan man ger dem frukt, grönsaker och kraftfoder så att de inte hoppar över vattnet till förmån för ngt gott. Små fruk- och grönsaksbitar som de hinner äta upp innan de fryser är uppskattat. favoriten hos min killar nu kokt potais och banan.

Nova och Stig racear järnet ute, men igår blev det tom för kallt för Stig så han började lyfta på fötterna. Småpojkarna springer en stund men får nog rätt fort och Molly går bara ut för att hon är tvingad, snabbt ner på marken och uträttar sina behov sedan vill hon in igen.

I morse var det -23 grader och alla hundarna var snabb ivändningarna ute och ville in igen. Just nu börja jag bli mätt på vinter iaf så vill jag inte ha mer snö, för då lär fler än Greta kliva över staketet :-( Den snö som finns kan få ligga tills i slutet på mars och så kan vi ha ca -5 grader, kan man beställa det måntro...

Och Mollys mage, finns det några valpar? Jag tror det även om jag inte är helt säker än, men på onsdag har det gått 6 veckor så det borde visa sig snart. Hon har iaf svårt att hålla tätt, är hon kissnödig så är det bråttom bråttom annars börjar det droppa och det var lika förra gången hon var dräktig så kankse kanske finns det ett gäng Molly-Oskar bebbar där.

No comments: