Tuesday, June 16, 2009

Danmark x 2

I torsdags åkte jag, Stig, Candy och Icky ner till Jennie i Genevad i Halland och äntligen efter flera månader fick vi träffa Molly igen. Hon har haft det bra hos Jennie och Patrik dessa månader vilket jag fick bevis på då hon första kvällen lämnade mig och gick och la sig i deras säng :-( På morgonkvisten kom hon in till mig och kröp ner under täcket iaf, det kändes skönt i hjärtat :-)

Fredagmorgon var det hundbad och klippning, sedan åkte vi till Jennies föräldrar och lämnade Icky och Candy och sedan åkte vi mot Damnar. Vi åkte bron mellan Malmö-Köpenhamn och sedan stora bält och lilla bält broarna till Jylland och vidare till Vejen. Vi hyrde ett rum i ett gammalt mysigt hus, ett rum till hyrdes ut där och där bodde två chihuahuor med sina mattar från Sverige. Med oss hade vi Stig, Molly, Snövit och King.


Lördagen började med att vi var sena, konstigt va ;-) men det var ingen panik iaf, vi hade gott om tid. Men, det blåste så vansinnigt att vi höll inte på att få upp tältet, Jennie höll på att tappa humöret ordentligt men det gick bra. Till slut stod iaf tältet där och vi kunde klippa och fixa hundarna i hyfsad lugn och ro. Snövit var först in i ringen av våra hundar och hon slutade som BIM med CERT och CACIB. Sedan var det dags för de andra tre typ samtidigt, ringarna låg en bit ifrån varandra så jag tog mina hundar och bur mm och drog iväg. Stig och Molly skulle in efter varandra så jag fick hjälp av Komtessa's dotter att hålla hundarna. Stig blev BIM med CERT och CACIB och Molly belv BT-2. I pudelringen blev samtidigt King BIR med CERT, han är för ung för att få CACIB. I gruppen blev han sedan oplacerad.


Så hem igen dit där vi bodde, mata och rasta hundar sedan var det dags för utfodring av oss tvåbenta. Dum som man är tar man det första bästa stället så det blev pizza med cola ( de serverade inte öl!! en pizzeria i danmark som inte serverar öl...), som vi åt tillsammans med vavva folket. Senare på kvällen när vi var ute med hundarna hittade vi en annan fräshare pixzeria som dessutom serverade öl...


Söndag uppp i ottan, torrfönade hundarna och puddingarna blev omtottade. Sedan iväg till utställningen. Snövit började dagen med att få Exellent men bli oplacerad,.. mkt mysko domare hon placerade hundarna i den ordning som de stod utan att knappt ens titta på dem igen. Hon plockade int eut fyra och placerade dem utan placerade alla 8 med Ex i den ordningen de blivit bedömnda, två champion tikar först följt av junior tikarna sedan Snövit som var ensam unghund och till sist öppenklass tikarna. Skit också Snövit stod ju för Championat idag.
Sedan var det dags för bedlingtonarna, Molly BT-2 igen och Stig BH-2, slagen av BS:s hundar men de slog de danska hundarna. Jag får väl vara nöjd med det... den Danska tiken har typ 20 CERt om jag förstod hennes husse rätt (danskan är inte helt lätt) samt att hon har både tyska, österrikiska och ngt mer lands junorvinnartitlar. Den ena av de danska hanar var champion så det är väl bara att svälja att vi fick stryk av svenskarna. Tur man inte har anlag för att vara dålig förlorare iaf, vilket jag försöker förmedla till vissa personer ingen nämnd och ingen glömd.I väntan på vår tur

Sedan blev King BIR med CERT igen och i gruppen blev han placerad som 4:a.

Fler bilder komemr i eget inlägg i morgon.


Bedlington resultaten lördag


Ökl Stig, Ex 1, 1 CERT, CACIB, BIM


Chkl Molly, Ex, R-CACIB, BT-2
Ökl Honeymist Ex, BT-1, CERT, CACIB, CHAMPION, BIR, BIG-4
Ukl Anastasia V. Povera Ex, BT-3
Bedlington resultaten söndag

Chkl Puppy-line Ex, BH-3
Jkl Puppy-line Ex, BH-4
Ökl Stig, Ex, BH-2, R-CACIB
Ökl Blå Skuggans Ex, BH-2, CERT, CACIB, CHAMPION, BIM

Chkl Molly, Ex, R-CACIB, BT-2
Ökl Honeymist Ex, CACIB, BIR
Ukl Anastasia V. Povera Ex 1, 3 CERT

No comments: