Wednesday, March 12, 2008

Vintern blev lite längre än en onsdag och en söndag

Villet mysko vinterväder vi har. Fram tills för två veckor sedan hade vi haft snö en onsdag och en söndag den här vintern. Men helt plötsligt kom några centimeter igen och som fakstiskt låg kvar i säker tre dagar. Några nätter med minusgrader har vi haft också men inte många. Runt jul och i mellandagarna var nog den längsta perioden i vinter, då var det minus grader i en hel vecka. Idag har det regnat mest hela dagen och vi har en liten översvämning på vägen.
.
.
Trist vinter, är det vinter kan det få vara riktig vinter med snö och några minusgrader. Kramsnö är nästan värre än lerslask när man har pälshundar. Hu så det fastnar i pälsarna, värst är det för Icky. Han fick ha en hel overall på sig när det hade snöade sist, när vi kom in fick jag inte av honom den utan belv tvungen att jag duscha hans ben. Han hade så mycket snö där så benen blev för stora för att dra igenom overallens benmuddar. Idag har jag dammsugit och torkat golvet två gånger sedan hundarna dragit in en massa smuts utifrån. Är det inte den ena så är det nåt annat...
*
Tänkte försöka bättra mig på att sköta pälsarna, ffa på Icky, så efter dagens bad fick han en massa snoddar isatta i luggen och öronpälsen. Stackars liten han såg inte alls glad ut åt utspökningen, men efter några minuter nere på golvet busandes med Stig hade de hamnat på sniskan och han hade glömt dem.

No comments: