Thursday, May 17, 2007

Rasspecial och Lydnadskurs

I söndags hade SKBK rasspecial i Österbruk, en jätte trevlig och lyckad utställning med 68 vackra bedlington anmälda. Familjerna Byberg, Eriksson, Ewa P mfl hade gjort ett jätte jobb med förberedelser mm och de lyckades verkligen göra årets rasspecial till ngt alldeles extra.

Med mig hade jag Molly som är utan päls på nosen (den har hon nött bort mha märgben och genom att gräva efter sork). Nåja, när hon ändå var anmäld så visade jag henne hon kom 3:a av fem tikar i championklassen men fick inget Hp.


I tisdags var jag och Molly på sista kurstillfället uppe i Jägarhyddan. Så nu har vi klarat av en fortsättningskurs i grundlydnad och vi har lärt oss mer än jag vågat hoppas på. Molly är jätte duktigt, det är synd att hon ska ha en sådan lat matte bara... En stunds träning varje dag och vi kanske skulle våga oss på en lydnads etta till hösten.

Vi kommer att kunna fortsätta träna hela sommaren i grupp med instruktör, men nu hemma hos instruktören. Men eftersom Molly är parad och förhoppningsvis är dräktig så tar jag med henne de två närmsta veckorna och sedan dammar jag av Nova. Nova har gått grundlydnad och fortsättningslydnad med Caroline på Roslagens BK:s hundungdom, så med lite träning bör hon vara fit for fight för apellplanen igen.

No comments: